top of page

Reflectie

Situatie

Wat was de situatie?

Deze derde periode van de opleiding is halverwege januari begonnen tot begin april. Verschillende dingen die ik vorige periodes geleerd heb, wilde ik gaan gebruiken voor deze periode. Niet alleen dingen die ik eerder bij coaching geleerd heb komen hierbij terug, maar ook andere dingen die bij vakken als fotografie en grafische vormgeving terug zijn gekomen wilde ik graag gaan toepassen tijdens mijn projecten voor coaching. Hierbij wilde ik mij verder ontwikkelen op het gebied van content maken, maar ook in het gebruik maken van de Adobe programma's. Tijdens coaching was het belangrijk om je te richten op projectmanagement, een onderzoek naar juridische aspecten en net als vorige periodes het maken van minimaal 70 uren voor dit vak. Vorige periode ben ik bezig geweest met het beheer van @online.contentcreator, mijn eigen Instagram en deze website, waar ik deze periode mee verder ben gegaan. 

Taak

Wat was de taak?

Mijn taak was om mezelf te ontwikkelen op het gebied van online content maken. Dit wilde ik gaan doen door samen met een aantal anderen het Instagram account van de opleiding te beheren en hier verschillende posts in rubrieken voor te maken. Daarnaast wilde ik voor mezelf bezig gaan met verschillende kleine opdrachten daarnaast, zodat ik ook bezig kon zijn met bijvoorbeeld fotograferen en het werken met Adobe programma's.

Actie

Wat heb ik gedaan om dit te behalen?

Om bezig te zijn met de doelen die ik voor mezelf gesteld had, zijn verschillende dingen. Als eerste heb ik samen met Felicia, Lorian, Evi en Daphne het Instagram account van de opleiding beheerd. Hierin ben ik vooral bezig geweest met het maken van templates voor de posts. Daarnaast ben ik bezig geweest met het maken van planningen, waarin terug te zien is welke post we wanneer willen gaan plaatsen en wat er nog voor nodig is om dit te kunnen doen. Ook wilde ik me tijdens deze periode focussen op een aantal andere kleine opdrachten. Tijdens deze periode ben ik gevraagd om foto's te maken voor @ZachteKern, dit is het Instagram account van de supporters van kvmidfyslan. Deze foto's zouden zij weer kunnen gebruiken voor hun posts, video's en stories. In Adobe Illustrator ben ik bezig geweest met het maken van twee kleurplaten. Dit heb ik vooral gedaan om meer kennis te krijgen over dit programma.

Resultaat

Wat was het resultaat van de actie?

Alle resultaten zijn terug te vinden op deze website. Er zijn deze periode heel veel posts bij gekomen op @online.contentcreator wat ervoor heeft gezorgd dat het aantal volgers is toegenomen. Inmiddels posten we drie posts per week en is de interactie toegenomen, doordat er verhalen van enthousiaste (oud) studenten gedeeld worden. Er zijn drie verschillende rubrieken gecreëerd (student in het zonnetje, de hobby van... en day in a life of ....) en ook zijn de highlights aangepast, waardoor de nieuwe huisstijl terug te zien is op het hele account. Ook heb ik foto's en een animatie gemaakt voor @zachtekern. Een deel hiervan is al terug te zien op hun Instagram account. Ook op het Instagram en Facebook account van @lacopitagrou zijn verschillende foto's en posts terug te zien die ik gemaakt heb. Ook heb ik geoefend met Illustrator, wat geleid heeft tot twee kleurplaten. Mijn website heb ik omgezet tot een eigen domein, namelijk www.IK-contentcreator.com.

Reflectie

Wat vond je ervan?

Ik ben blij met de posts die wij gecreëerd hebben voor @online.contentcreator. Het zijn veel verschillende verhalen en de interactie is hierdoor erg gegroeid op het account. Het is super leuk om ook van anderen te horen dat zij dit terug zien op het account. Ik denk dat wij allemaal veel hebben geleerd van het beheren van het account, doordat we contact hebben gehad met enorm veel anderen en we voor onszelf een doel hadden gesteld om drie keer in de week te plaatsen. Vanaf het moment dat dit doel gesteld was, is dit ons wekelijks geluk en dit wilden we ook graag blijven doen. Daarnaast vond ik het erg leuk en leerzaam om deze periode foto's te maken voor @zachtekern. Dit is het account van de supporters van kvmidfryslan. Ik ben zelf regelmatig bij wedstrijden van hen en ben aan het begin van deze periode door een van de beheerders gevraagd of ik het leuk zou vinden om een keer foto's voor hen te maken. Dit vond ik een erg leuke uitdaging, omdat ik niet wist hoe goed dit zou lukken met het licht in een sporthal. Uiteindelijk ben ik blij met de foto's en ben ik erg benieuwd of het mij een van de andere periodes ook zou lukken om van de spelers of op het veld van de supporters nog meer foto's en/of video's te maken. Met de resultaten die ik heb gemaakt in Illustrator ben ik tevreden, maar ik denk dat ik hier nog veel meer kan leren. Ik heb tijdens het maken gemerkt dat het ik nog wel moeite had met het programma en dit zou ik dus in het vervolg nog wel willen verbeteren. Ook hoop ik in komende periode nog wat actiever te kunnen zijn op mijn eigen Instagram account en hier op deze manier meer resultaten te kunnen delen. 

bottom of page