top of page

Adobe Illustrator

Met Adobe Illustrator is het mogelijk om logo's, pictogrammen, tekeningen, typografie en illustraties te maken voor verschillende media.

Om meer te weten te komen over dit programma heb ik een tutorial gevolgd. Hieronder is te zien wat ik met deze tutorial gemaakt heb.

De link naar deze tutorial is hier te vinden:

https://www.youtube.com/watch?v=Ib8UBwu3yGA&t=1s

In de tutorial werd stap voor stap uitgelegd hoe je het het beste kon aanpakken. Op deze manier was het heel goed te volgen en kon je precies meedoen met wat er in de video uitgelegd werd. Ik heb hier het eerste deel van de video gevolgd en stap voor stap is hieronder te zien wat ik heb gemaakt.

Scherm­afbeelding 2022-12-21 om 12.46.23.png

De schets hiernaast is tijdens de video gebruikt. Het doel hiermee was om deze over te tekenen in Illustrator en daarna kleur te geven. 

Met behulp van de tools aan de linkerkant van het scherm was het mogelijk om om de lijnen van de schets over te nemen. 

Scherm­afbeelding 2022-12-11 om 13.49.39.png
Scherm­afbeelding 2022-12-11 om 13.49.28.png

En na even oefenen en uitproberen was dit het resultaat. 

Door de vormen hierboven afzonderlijk van elkaar te selecteren was het mogelijk om de getekende lijnen weg te halen en een eigen kleur voor de opvulling te geven. Ook voor de lijnen was dit mogelijk. Door dit bij de gehele afbeelding te doen ontstond het resultaat hier rechts.

Aangezien ik nog geen ervaring had met Illustrator ben ik erg tevreden over het resultaat. Ik wil daarom graag nog een aantal tutorials gaan volgen, zodat ik daarna ook zelf aan de slag kan in dit programma. 

Test illustrator.png
bottom of page